Witam na forum. Jestem totalnie zielony w temacie NIVY, ale miałem ostatnio okazję zakupić egzemplarz z 1979 roku (w tym roku obchodzi 40ste urodziny. )

:) chciałem zapytać was, fachowców, czy taki samochód jest coś wart I czy podejmować się naprawy blacharskiej, czy lepiej to wyzlomowac lub oz3 sprzedać na części?? Nie mam za bardzo zaplecza technicznego, spawarki itd ani miejsca i czasu aby się z nią bawić. Mam najazdy pożyczone od sąsiada, aby zobaczyć jak wygląda spod. Autko jest właściwie w pełni sprawne, napędy działają jak trzeba. Skrzynia ma 4 biegi. Silnik pali bez problemu i posiada instalację lpg, na której zdarza mu się zgarnąć na wolnych obrotach. Chciałbym zapytać co sądzicie o tym samochodzie i co zrobilibyście na moim miejscu, może ktoś z was coś mógłby mi powiedzieć o tym modelu? Szukałem takiego modelu z tego rocznika w tej wersji aby sprawdzić I porównać ceny, ale niestety nic nie znalazłem ani w kraju ani za granicą. Chodzi o wersję z dachem składanym:-) w styczniu skończył się przeglad. Ubezpieczneie mam do konca roku. Ma gaz i hak wbity w dowod. jeśli ktoś jest ewentualnie zainteresowany kupnem tego dziadka, to mam całą masę zdjęć spodu samochodu i wnętrza. :-) pozdrawiam :-)